Martijn Bouwman (CKM Core team instructeur level 8)
Commando Krav Maga Core Team instructeur level 8
SmartSafe instructeur level 2
CKM SUPERKID instructeur level 2
TOP LAW enforcement instructeur level 1
CKM midden-Nederland (head-instructor)
Directeur CKM-Nederland

Mijn naam is Martijn Bouwman en ik ben in 1999 begonnen met werken bij defensie, bij de luchtmobiele brigade. Hier kregen wij zelfverdediging wat later aangevuld werd met Krav Maga. In 2007 ben ik gestopt bij defensie en heb ik de traditionele stijl Krav Maga getraind in Nijkerk.

In 2013 werd ik getrokken door de eenvoud en de mooie makkelijke technieken van CKM. Deze technieken zijn makkelijk en simpel aan te leren maar ook te onthouden. Het feit dat het bij CKM niet draait om vechten maar juist voorkomen of snel uit de situatie wegkomen maakt het dat CKM dicht tegen mij aan staat.  Ik heb er gezien mijn militaire achtergrond niet lang over hoeven nadenken om de instructeurscursus te gaan doen en op deze manier mijn hart te volgen.
In december 2013 ben ik geslaagd voor de CKM Instructor level 2 (Nederland), in maart 2015 voor CKM Instructor level 3 (Rome-Italie), in oktober 2015 voor CKM Instructor level 4 (Nederland), in juni 2016 voor CKM instructor level 5 (Israel), in maart 2017 voor TOP LAW enforcement instructor level 1, in mei 2017 CKM instructor level 6 (Israel), in december 2017 CKM instructor level 7 (Curaçao), in maart 2018 Smartsafe (CKM-WOMAN)level 2 in Nederland en november 2018 CKM SUPERKIDS instructeur level 2 in Nederland.
In december 2017 ben ik in Curaçao officieel door Moni Aizik, Chieff and Founder of CKM, benoemd tot directeur CKM Nederland. In mei 2019 ben ik naar Israël gegaan voor level 8, het hoogst haalbare in ons systeem. Ik heb dit gehaald, na 6 dagen minimaal 12 uur per dag gevolgd door de laatste 70 uur non-stop, geen slaap, 1 sinaasappel 2 vijgen en 6 amandel nootjes en uiteraard wel voldoende water. Zowel fysiek, mentaal, op techniek, leiderschap en persoonlijkheid werd ik getest.

Wat ik leuk vind aan les geven is naast het fysieke, kracht en mentale gedeelte en de technieken dat we ook plezier moeten hebben. Daarnaast is het superleuk om mensen zonder ervaring en met onzekerheid technieken aan te leren waardoor men zich zekerder voelt op straat.

Mijn motto is: Als je echt iets wilt bereiken, moet je ervoor vechten.

Henriette Bouwman (SmartSafe Instructeur level 2)

Mijn naam is Henriette Bouwman, SmartSafe Instructeur level 2. Ik heb de opleidingen SPW en SPH afgerond en na mijn schoolperiode ben ik gaan werken bij diverse zorginstellingen waarbij mijn cliënten divers waren. Ik heb, net als Ewoud, als pedagogisch medewerker in een Justitiële Jeugd Inrichting in Lelystad, gewerkt. Tegewoordig ben ik Ambulant Hulpverlener op de Veluwe.

Doordat ik iets op het gebied van sport wilde doen en graag mensen wil helpen kwam ik via Martijn  al snel bij SmartSafe terecht. SmartSafe is een systeem speciaal voor vrouwen ontwikkeld om zich te weren/verdedigen tegen poging tot aanranding, verkrachting, ontvoering en andere soorten aanvallen. Bij SmartSafe bespreken we en trainen we alle soorten scenario’s van aanval en verdediging. Je mentaliteit als vrouw verandert in een overlevingsmodus en ook je awareness word beter. Kortom je word er scherper van, want immers voorkomen is beter dan genezen al weet je soms nooit van te voren waar je in terecht komt. Daarom kun je beter voorbereid zijn. Tevens is SmartSafe er ook om je te helpen verwerken van een eerdere gebeurtenis, je vertrouwen komt terug en je word zekerder.

Het fijne aan dit systeem is dat je altijd jezelf mag blijven, iedereen is gelijk.

Nathalie van Klooster (CKM Superkids instructeur level 2)

Mijn naam is Nathalie van Klooster, superkid instructeur sinds 2018.
In 2016 ben ik gestart met lessen Commando Krav Maga in Ermelo. Inmiddels heb ik bijna mijn level 2 gehaald, en hoop daarna te starten met level 3. Gedurende de afgelopen jaren heb ik het systeem van CKM steeds beter leren en ben ik overtuigd dat deze manier mensen leert om zichzelf goed te verdedigen.

Aangezien het voor kinderen ook steeds belangrijker wordt om zichzelf te verdedigen en weerbaarder te worden is het lesprogramma “CKM Superkid” ontwikkeld.
Ik ben gestart met de opleiding tot CKM Superkid instructeur om kinderen op een vreedzame manier zichzelf te leren verdedigen, zowel tegen leeftijdsgenoten als volwassenen. De lessen worden op een speelse en ontspannen manier maar realistisch gegeven, aansluitend bij ieders mogelijkheden.

Hopelijk zie ik uw kind(eren) op onze trainingsmomenten en u zult zien dat u kind groeit in zelfwaardering en zelfverdediging.

Ewoud Bronkhorst (CKM Instructeur level 2)

Mijn naam is Ewoud Bronkhorst, CKM instructeur level 2, ik ben geboren in 1974 in Ermelo en al geruime tijd woonachtig in Harderwijk.

In 1996 ben begonnen met de opleiding bij Het Korps Mariniers in Rotterdam, hier kwam ik voor het eerst in aanraking met “gevechts training” na 4 jaar beroeps Marinier te zijn geweest besloot ik in 2000 om daar te stoppen en te gaan werken in de beveiliging, wat ik full-time toen ruim 5 jaar gedaan heb. Ook daar ben ik in contact gekomen met een aantal verschillende vecht-en verdedigingssporten zoals Jiu Jitsu en later Krav Maga.

In 2005 ben ik gaan werken als pedagogisch medewerker in een Justitiële Jeugd Inrichting in Lelystad en daar kreeg ik binnen 2 jaar de kans om een interne opleiding te gaan volgen tot: Trainer Agressie en Conflicthantering, wat ik vervolgend 8 jaar naast het groepsleider zijn heb gedaan.

In 2016 ben ik in contact gekomen met Martijn Bouwman en met Commando Krav Maga, en raakte ik al snel geboeid door deze verdedigingssport. CKM ligt heel erg in het verlengde van mijn werk in de Jeugd gevangenis, want net als bij CKM draaide het daar ook om met zo min mogelijk inspanning in veiligheid te komen, iets wat mij dus erg aanspreekt. Na ongeveer een half jaar trainen als leerling level 1 bij CKM Ermelo, vroeg Martijn mij of ik Instructeur wilde worden.

In Oktober 2016 heb ik dan ook middels een CKM instructor bootcamp mijn instructeur level 2 gehaald. Nu ben ik zelf aan het trainen als leerling om mijn Level 3 te halen, maar eigenlijk wil ik graag verder in mijn levels als instructeur.

Ik voel me thuis binnen de wereldwijde CKM familie en hoop met enthousiasme mijn kennis en ervaring te kunnen overdragen.

Kenneth Kartosoewirjo ( CKM Instructeur level 2)
Commando Krav Maga instructeur level 2
CKM SUPERKID instructeur level 2

Mijn naam Kenneth Kartosoewirjo en ben geboren in 1967 te Paramaribo.
Ik ben in 1975 naar Nederland gegaan en in de gemeente Rotterdam.

Ik heb in Rotterdam mijn school afgemaakt en in tussen tijd gewerkt. In deze periode heb ik veel gepooled, gesnookerd en gefitnessed .

Ik heb 2 jaar aan kempo gedaan in Dordrecht.

In het jaar 2000 ben ik naar Harderwijk verhuist en heb samen met mijn vrouw 1 dochter en 1 kleinzoon .

Na een periode in Harderwijk te wonen ben weer gaan fitnessen samen met onze schoonzoon.

In 2014 ben ik met Commando Krav Maga in aanraking gekomen. Martijn was toen CKM level 2 instructeur en gaf 10 lessen zelfverdediging bij FlexiFitness in Ermelo, waar ik toen trainde.

Na deze cursus hoefde ik er niet lang over na te denken om lid te worden bij CKM Ermelo.

Als leerling level 1 heb ik na hard trainen heb mijn examen behaald zo heb ik daarna ook level 2 gehaald.

Martijn vroeg mij om ook de CKM instructor bootcamp te gaan doen.
In maart 2017 heb ik dan CKM Instructor bootcamp gedaan en door hard werken heb ik mijn CKM Instructeur Level 2 behaald.

Marcelle Bosch ( CKM Instructeur level 2)

Mijn naam is Marcelle Bosch. Ik ben CKM-instructrice Level 2 vanaf maart 2019. Ik ben moeder van 4 kinderen en ben werkzaam als operatie-assistent in het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk.

Ik ben in 1997 begonnen met de opleiding tot operatie-assistent in het Diakonessenhuis Utrecht. In 2001 heb die opleiding afgerond. Vanaf 2007 ben ik werkzaam in St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Tot op heden werk ik nog steeds elke dag met veel plezier in het St. Jansdal.

Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest. Korfbal en badminton waren mijn sporten. Na een knieblessure moest ik stoppen met deze sporten.

Mijn broer, Henry Mol, trainde bij CKM Ermelo bij Martijn. Hij was leerling Level 2. Helaas kon hij doordat hij darmkanker kreeg niet meer verder trainen. De ‘never-give-up’-mentaliteit van mijn broer, zowel binnen CKM als in zijn gevecht tegen kanker, heeft ervoor gezorgd dat hij tot erelid is benoemd binnen CKM-Ermelo.

Mijn broer was mijn beste maatje en vlak voor zijn dood heb ik besloten om zijn CKM-doelen te gaan behalen.
8 januari 2019 heb ik contact gezocht met Martijn en die heeft mij liefdevol ontvangen en er voor gezorgd dat ik Henry zijn doelen kon gaan behalen.
25 januari is mijn broer overleden. De warmte van de CKM-familie was, en is nog steeds, indrukwekkend.

In maart 2019 heb ik de Bootcamp voor Level 1 en 2 gedaan. Tijdens de Bootcamp heeft Martijn me de mogelijkheid gegeven om ook mijn Instructordiploma te gaan behalen. Deze kans heb ik aangepakt want CKM is een zo’n prachtig systeem, daar wilde ik graag onderdeel van zijn.

Inmiddels begrijp ik de liefde van Henry voor CKM. De diversiteit van mensen, zowel in leeftijd, karakter en sportieve achtergrond die trainen bij CKM Ermelo vind ik mooi. Iedereen traint op zijn eigen 100% en iedereen stimuleert elkaar en heeft respect voor elkaar. En samen brengen we elkaar naar de volgende Levels binnen CKM.

CKM is voor mij een sportieve uitlaatklep die me dicht mijn broer houdt.